Bostäder för uthyrning

BOSTAD FINNS ATT HYRA v26-32 2024

Som en del i arboretets verksamhet uthyres tre olika bostäder i underbara lägen med utsikt över näckrosdammar och ängar med vackra planteringar. Vill man ha havsbad är det badrocksavstånd till Svartlöga byhamn med sina klippor och sandbottnar med milsvidd utsikt över Kobbfjärden mot Kallskär och Nassa skärgårdar. Vill man istället vara mer avskild finns det kobbar för solbad dit man enkelt kan vada ut eller ta härliga promenader genom skogen och hagar eller följa några motionsspår genom en tämligen orörd natur. Det är ovanligt i Stockholms skärgård.

Läs mer under hemsidans rubrikrad ”Lassas Hagar” punkterna ”Svartlöga” och ”Arboretet – fakta och historik” så får du ett bra grepp om öns säregna natur, klimat och lite information om dess historia.

ALEVIK

Uthyres v 26-32 2024

I sommar har ni möjlighet att hyra mysiga lilla Alevik! Huset är 15 kvm med en nästan lika stor veranda i söderläge. Huset ät byggt i mitten på 1960-talet i enkelt utförande. Inomhus består stugan av två delar, ett kök med matplats och ett sovrum med två sängplatser. Fullt utrustat hus med bland annat köksutrustning, gasolspis, gasolkylskåp och gasolvärme. Huset kallas Alevik efter den person som lät bygga det. Personer som under åren har hyrt denna lilla sommarstuga har genomgående uppskattat boendet varifrån man lätt stegar ut i naturen eller sköter sin disk på gammeldags sätt.

Uthyres lördag-lördag med incheckning kl 14.00 och utcheckning kl 12.00. Kostnad: 5500kr/vecka inkl gasol. Kontakta oss; arboretum@lassashagar.se

MINNAS

Uthyrt 2024

Huset Minnas är 50 kvm med en stor härlig veranda. Huset och verandan vätter mot söder i ostört, mycket varmt läge. Huset är byggt 1984 i en tid då isolering var högsta mode så att vistas under jul och nyår går lätt för sig även om värmeelementet går på gasol. Inomhus består bostaden av två sovrum, storstuga med öppet kök. Ett mindre rum används oftast som förråd men kan alternativt vara ett litet sovrum. Tre bäddar men kan utökas. Full möblering och utrustning. Ett trevligt, lättsamt hus nära till det mesta på ön men ogenerat. Att odla sina egna grönsaker ses bara positivt och plats finns det!

BREDABLICK

Uthyrt 2024

Detta hus är ytmässigt något mindre än huset Minnas men effektivt planerat och allt estetiskt utfört. Trots de tjocka timmerväggarna blir boytan i botten – och loftplan totalt 39 kvm. Huset består av ett sovrum, storstuga och kök i nedre plan och två sovavdelningar i övre plan. Fyra bäddar finns med i inredningen som i övrigt är fullt möblerad. Stora altaner runt huset särskilt mot sydväst. Huset som ligger högt har utsikt åt alla håll, speciellt tilltalande är vyn mot dammarna i norr och öster. Huset byggdes 2011-12. En detaljerad beskrivning hur det exklusiva timmerhuset kom på plats framgår under hemsidans rubrikrad ”Särskilda projekt” punkten ”BREDABLICK – ett extraordinärt timmerhus 2011-12”. För inredningen svarar Barbro Ridderlöf som är inredningsarkitekt till yrket. Vi har svårt att tänka oss en mer spännande bostad i Stockholms yttersta skärgård! Därtill mitt i en vacker parkmiljö. Är man intresserad av odling finns här goda möjligheter.

Allmänna regler och annan information

Minnas och Bredablick hyrs enbart ut på årsbasis samt hyran betalas i förskott. Tanken är att om vi är överens kan hyresgästen hyra bostaden år efter år utan mellanliggande utflyttning. Givetvis upprättas ett vanligt hyreskontrakt för hyra av fritidshus. Vi ser gärna att hyresgästen är självgående i möjligaste mån och vårdar huset noga. I byn och den lilla hamnen brukar det till exempel vara gott om barn på sommaren där de efterhand kan finna kompisar. För naturvänner är Svartlöga ett rent paradis. Skärgårdsälskare, fågelskådare och botanister har här stora möjligheter. Men det räcker gott att bara gilla och insupa den intressanta utskärgårdsmiljön. Den och det myckna ljuset i utetillvaron är bevisligen bra för själen. Det är viktigt att känna till att Svartlöga, liksom grannön Rödlöga, helt saknar konventionell elektricitet. Här satsas på solel och i någon mån vindkraft men den förslår tyvärr inte något vidare under senhösten och vintern. Gasol används för kylskåp och matlagning, i våra hus också för uppvärmningen. Toaletter är TC eller multrum. Vatten hämtas ur pump. Man kan endast nå Svartlöga med båt. På högsommaren går det dagliga båtturer. Höst, vinter och vår är turtätheten begränsad. Det är Blidösundsbolaget som bedriver sjötrafiken. Båtar går från dels Blasieholmskajen, dels Furusund i Waxholmsbolaget regi. Deras turlistor får man studera noggrant alternativt ladda ned Waxholmsbolagets app. Dessa båtar angör Ångbåtsbryggan på Svartlöga, därefter är det en promenad på ca 1,3km till husen.

Kontakt för att hyra

Vid intresse skicka mail och ange dina kontaktuppgifter så återkommer vi. För närvarande är alla våra bostäder uthyrda hela 2024 då intresset är väldigt stort förutom Alevik som går att hyra veckovis under v26-32.

arboretum@lassashagar.se

Välkommen att höra av dig! Och välkommen till ön!